1. Her türlü gıda maddelerinin imalatını, alım satımını, ithal ve ihracını yapmak, toptan ve perakende ticaretini yapmak Soğan, patates, kavun, karpuz gibi her türlü meyve ve sebzelerin toptan ve perakende ticaretini yapmak. 2. Bilumum et ve et ürünlerinin alımı, satımı ve imalini yapmak, bunlarla ilgili olarak gerekli tesisleri kurmak, işletmek, işlettirmek veya kiraya vermek kiralamak. 3. Her türlü büfe ve lokanta işletmek, bu nevi işletmeleri devir almak, kiralamak, kiraya vermek gerektiğinde satmak, yurt içinde ve yurt dışında büfe ve lokanta zincirlerinden oluşan her türlü işletme tesis ve işyerini açmak, işletmek, kiralamak, kiraya vermek, satın almak veya satmak. 4. Her türlü ticari emtia, yiyecek, içecek, meşrubat, tarımsal ve hayvansal gıda maddelerini ve ürünlerini, su ürünlerini, dondurulmuş, kurutulmuş, toz haline getirilmiş tür ve tipleri de dahil bunların ham ve iptidai maddelerini yardımcı ve katkı maddelerini, şekerli ve şekersiz usare ve konservelerin yarı mamüllerini ve tam mamüllerini üretmek, dağıtmak, pazarlamak, yurt içi ve yurt dışı ticaretini ve komisyonculuğunu yapmak.